Hvordan indstilles regnforsinkelse?

Hvordan regnforsinkelse fungerer, og hvordan man får det bedste ud af det.

Landroid er 100 % vejrbestandig, og den er så udendørsagtig, som den kan blive. Når det er sagt, giver klipning af vådt græs ikke altid de bedste resultater. Derfor udstyrede vi Landroid med en regnsensor, så robotten stopper med at klippe og vender tilbage til dens ladestation.

Hvordan virker det?

Når regnsensoren registrerer vand, vender robotten tilbage til ladestationen. Regnforsinkelse begynder nedtælling, når sensoren ikke længere er våd. Den er som standard indstillet til 180 minutter, men du kan deaktivere den eller ændre tiden for forsinkelse via Landroid-app eller via displayet. Når forsinkelsen er ovre, begynder Landroid igen at klippe i henhold til dens skema.

Lejlighedsvist ønsker du måske, at Landroid skal klippe, før regnforsinkelsen er forbi: I dette tilfælde skal du blot slukke for den og derefter tænde den igen.

Hvis du bor i et område med ofte regn, kan det være nyttigt at justere regnforsinkelse, så Landroid kan køre, selv når græsset er vådt. Det er ikke altid ideelt, men det kan stadig være bedre end overhovedet ikke at klippe.

Vær opmærksom på, at morgendug/tåge kan lægge sig på sensoren og aktiver regnforsinkelse, så hvis man ønsker at klippe tidligt om morgenen kan man blive nød til at justere forsinkelsestiden ned, eller deaktiver regnforsinkelse helt.

Indstilling af regnforsinkelse

Indstilling af regnforsinkelse via app

Gå ind på regnforsinkelse fra appmenuen, og vælg de ønskede indstillinger.

Rain-Delay

Indstilling af regnforsinkelse via display

Afhængig af hvilken Landroid-model du har, bedes du se de følgende vejledninger

• Landroid M, L (LCD-display + drejeknap): WR147, WR147E.1, WR148E, WR149E, WR165, WR165E, WR166E, WR167E
    Følg disse trin for at gøre dette:
    1. Tænd for Landroid.
    2. Drej knappen med uret for at vælge tandhjulsikonet, og tryk derefter på knappen for at bekræfte.
    3. Gå til 'Rain start delay' ved at dreje knappen med uret, og tryk derefter på knappen.
    4. Du vil nu se standardregnforsinkelsen på 3 timer. Tryk på knappen for at redigere denne timing.
    5. Drej knappen med eller mod uret for at øge eller mindske regn-forsinkelsen.
    6. Hvis du vil fjerne regn-forsinkelsen helt, skal du vælge 00 timer og 00 minutter.
    7. Tryk derefter på tilbage-knappen for at afslutte
  • Landroid M, L (LCD-display): WR140, WR140E, WR142E, WR143E, WR150, WR150E, WR153E, WR155, WR155E
    Følg disse trin for at gøre dette:
    1. Tænd Landroid, og indtast PIN-kode
    2. Tryk på tasten → (D), og tryk på OK for at vælge tandhjulsikonet i menuen „Generel indstillinger”
    3. Fra menuen „Generel indstillinger” skal du gå til indstillingen „Regn start forsinkelse” ved at trykke på tasten ↓(B), og derefter trykke på OK
    4. Du vil nu se standardregnforsinkelsen på 180 min. Tryk på OK for at redigere denne indstilling
    5. Du kan bruge pilene ←(C) og →(D) til at vælge cifrene og pilene ↑(A) og ↓(B) til at øge eller mindske regnforsinkelsen
    6. Vælg 000 min for at fjerne regnforsinkelsen helt.
    7. Tryk derefter på tilbage-knappen for at afslutte
  • Landroid M, L 2016/2018:

WG754E, WG755E, WG756E, WG757E, WG758E, WG790E.1, WG791E.1, WG792E.1, WG793E.1, WG796E.1, WG797E.1, WG798E, WG799E, WR111MI, WR112MI, WR113MI

Følg de enkle trin nedenfor:

1. Vælg indstillingen „Regn start forsinkelse” i menuen for generelle indstillinger ved hjælp af piletasterne, og tryk derefter på OK for at bekræfte

set up rain delay M,L 16_18-1

2. Tryk på OK igen, og når tallene blinker, skal du indtaste antallet af minutter fra 0-180 min. ved hjælp af talknapperne på tastaturet.

set up rain delay M,L 16_18-2

Hvis forsinkelsestiden indstilles til „0”, fortsætter Landroid med at klippe også i tilfælde af regn.

• Landroid S 2017/2018:

WR100SI, WR101SI, WR101SI.1, WR102SI, WR102SI.1, WR103SI, WR104SI, WR104SI.1, WR105SI, WR105SI.1, WR106SI, WR106SI.1, WR110MI, WR110MI.1, WR115MI

Indstilling er kun tilgængelig via app, som beskrevet ovenfor

• Landroid S Basic: WR090S, WR091S, WR092S, WR093S, WR094S, WR095S, WR096S.
    På disse modeller kan du ikke ændre regnforsinkelsesindstillingen.
  • Landroid S, M, L(LED display): WR130E, WR139E, WR141E, WR147E, WR184E
    Indstilling er kun tilgængelig via app, som beskrevet ovenfor

Regnsensor og ACS

Når regnsensoren registrerer regn, slukkes ACS-modulet automatisk for at forhindre, at ACS registrere regn som en forhindring.