Find My Landroid-optie

De optie Find My Landroid traceert uw Landroid bij diefstal en stelt de Landroid in staat om te werken als er geen wifi-dekking is in uw tuin

Is uw terrein niet omheind? Bent u bezorgd dat iemand uw Landroid zou kunnen stelen? Maak u geen zorgen. Met Find My Landroid kunt u uw maaier op afstand vergrendelen en traceren.

Find my Landroid gebruikt GPS en een mobiele netwerkverbinding om altijd te zijn verbonden met het internet; zo heeft u geen wifi of RadioLink nodig om uw maaier te controleren via de app.

WAARSCHUWING! Wij wijzen erop dat de optie Find My Landroid in dezelfde ruimte wordt geplaatst als de optie RadioLink, daarom is het niet mogelijk om beide in één en hetzelfde apparaat te installeren. Als u slechte wifi-dekking heeft op uw gazon, zou de Radiolink misschien beter aansluiten op uw behoeften. Anders, als u bang bent dat u robot gestolen zou kunnen worden, is de optie Find My Landroid de beste keuze.

Hoe werkt het

Als uw Landroid van uw geo-omheind gebied wordt weggenomen, wordt daarvan onmiddellijk melding gemaakt op uw smartphone via de Landroid-app. U kunt de robot dan vergrendelen en traceren.

U kunt het geo-omheinde gebied instellen in de app.

Find my Landroid heeft een back-upaccu: als de hoofdaccu wordt verwijderd, blijft de verbinding nog een week actief.

Als de hoofdaccu wordt weggehaald, raakt Find My Landroid in „diepe slaap” om de accu te sparen: hij wordt elke tien minuten twee minuten wakker om verbinding proberen te maken met GPS en zijn positie door te geven. Als hij geen verbinding kan maken met GPS, verzendt hij een bericht zonder positieaanduiding. Na enige tijd verstuurt Find My Landroid minder berichten, om de levensduur van de accu te verlengen; hij verzendt er dan één per 30 minuten en later één per uur.

Als u de accu opzettelijk uit uw Landroid haalt en uw maaier ergens wegzet binnen het geo-omheinde gebied (bv. in de garage), blijft Find My Landroid nog één dag werken. Daarna gaat hij over naar de „opbergmodus” en stuurt hij geen berichten meer.

Prepaid SIM-kaart

Find My Landroid biedt dataconnectiviteit via zijn multi-IMSI SIM-kaart, die met vele telecomproviders werkt. De meegeleverde SIM-kaart is voor drie jaar prepaid, en kan voor een klein jaarlijks bedrag worden verlengd.

Installatie

Controleer vóór installatie van Find My Landroid of de firmware van uw Landroid-app up-to-date is. Hoe houd ik de Landroid geüpdatet

De optie Find My Landroid hoeft alleen maar in de ruimte aan boord van uw Landroid te worden geplaatst. Bekijk de volgende video-instructies, afhankelijk van uw model, voor verdere uitleg.

Landroid S

Landroid M

Landroid L

Let op: Zet de module pas vast met de meegeleverde anti-tamperschroef nadat de app heeft bevestigd dat zij goed functioneert. Wij wijzen erop dat de schroef niet meer kan worden verwijderd nadat hij eenmaal is vastgezet.

Open de app en ga naar „My Landroid”, en klik daarna op „toevoegen”. Scan de QR-code op de maaier en kies vervolgens voor activering van Find My Landroid. Scan nu de QR-code van Find My Landroid en ga verder.

Succesvolle installatie van de Find My Android-module wordt weergegeven op zowel het beginscherm van de app als op het display van de Landroid.