Hoe kan ik de draadsensoren op de Landroid controleren

Tutorial om de werking van draadsensoren te controleren op verschillende Landroid-modellen

Kies uw model:

• Landroid M, L 2019 (digitaal display): WR140, WR142E, WR143E, WR150, WR153E, WR155E.
    Volg de stappen om te weten of de sensoren van uw Landroid goed functioneren:
    1. Schakel de Landroid in.
    2. Open het diagnosescherm door op de toets D te drukken en selecteer het tandwielsymbool. Druk op OK om te bevestigen.
    3. Scrol door de lijst met de toets B en selecteer „Diagnose”, druk daarna op OK.
    4. Ga met behulp van de toets D naar pagina 7/10 om het scherm over de sensorwerking te zien. De sensoren aan de voorkant moeten worden weergegeven als opgevulde zwarte rondjes (binnen de omtrekdraad) of als lege witte rondjes (buiten de omtrekdraad) - zie de afbeelding hieronder.
    Als dat het geval is, gaat u verder naar de paragraaf „Sensoren testen”.

Diagnostica_01

- Als een sensor wordt weergegeven als een kruissymbool, is hij beschadigd. In dat geval moeten sensoren worden vervangen. Neem contact op met onze klantenservice.
    - Als beide sensoren worden weergegeven als kruissymbolen zijn ze ofwel allebei beschadigd, of staat er mogelijk geen stroom op de grensdraad. Controleer of de oplaadbasis stroom heeft en de led groen is. Als de sensoren nog steeds als een kruis worden weergegeven, moeten ze worden vervangen en dient u contact op te nemen met de klantenservice.

Diagnostica_02
  • Landroid M, L 2016/2018: WG757E, WG796E.1, WG797E.1, WG798E, WR111MI, WR112MI, WG799E, WR113MI, WG754E, WG755E, WG756E, WG790E.1, WG791E.1, WG792E.1, WG793E.1, WG758E
    Volg onderstaande stappen om te weten of de sensoren van uw Landroid goed functioneren:
    1. Schakel de Landroid in.
    2. Open het diagnosescherm door op de knop „2” te drukken. De sensoren aan de voorkant moeten worden weergegeven als opgevulde zwarte rondjes (als het apparaat zich binnen de omtrekdraad bevindt) of lege witte rondjes (als het apparaat zich buiten de omtrekdraad bevindt), zoals op onderstaande afbeeldingdiagnostica_old_01

Als dat het geval is, gaat u verder naar de paragraaf „Sensoren testen” verderop.

Als één of beide sensoren daarentegen worden weergegeven als een kruissymbool, zijn ze beschadigd. In dit laatste geval moeten sensoren worden vervangen.

diagnostica_old_02

Sensoren testen

Als op het diagnosescherm blijkt dat de sensoren goed functioneren, moet er nog een test worden gedaan. Ga als volgt te werk:
    1. Open het diagnosescherm zoals hierboven is uitgelegd.
    2. Start de Landroid handmatig door op „Start” en „Ok” te drukken. Sluit het deurtje.
    3. Volg nu uw Landroid en check de sensoren op het display. Als op enig moment een of beide sensoren worden weergegeven als kruizen en niet als rondjes, zijn ze beschadigd en moeten ze worden vervangen. Volg in dit geval deze link https://account.worxlandroid.com/, ga naar uw profiel en dien een assistentieaanvraag in door gebruik te maken van het formulier.