Hoe stel ik de regenvertraging in?

Hoe werkt de regenvertraging en hoe kan deze optimaal worden gebruikt.

De Landroid is 100% weerbestendig, en beter geschikt voor outdoorgebruik dan dit apparaat vind je ze niet. Dit gezegd hebbende, levert het maaien van nat gras niet de beste resultaten op. Daarom hebben we de Landroid voorzien van een regensensor die, als hij regen waarneemt, de robot laat stoppen met maaien en laat terugkeren naar zijn oplaadbasis.

Hoe werkt het?

Als de regensensor water detecteert, gaat de robot terug naar de oplaadbasis. De regenvertraging begin zodra de sensor niet nat meer is. Standaard is zij ingesteld op 180 minuten, maar u kunt de vertraging buiten werking stellen of veranderen via de Landroid App of het display. Nadat de vertraging verstreken is, begint de Landroid weer te maaien volgens schema.

Mogelijk zou u de Landroid willen maaien voordat de regenvertraging voorbij is: in dit geval schakelt u de optie eenvoudig uit en weer in.

Als u in een gebied met veel regenval woont, zou het nuttig kunnen zijn om de ingestelde regenvertraging te veranderen zodat de Landroid ook kan werken als het gras nat is. Dit is niet ideaal, maar zou in ieder geval beter kunnen zijn dan helemaal niet maaien.

Bedenk dat als u in een buitengewoon nat gebied woont (bv. de tropische jungle), er zich vocht zou kunnen ophopen op de sensor waardoor deze ook zou kunnen worden geactiveerd als het niet regent. In dit geval moet u met de instellingen werken om de werking van de Landroid in balans te brengen.

Instelling van de regenvertraging

Instelling van de regenvertraging via de app

Ga naar de regenvertragingsfunctie in het app-menu en kies uw gewenste instellingen.

Rain-Delay

Instelling van regenvertraging via het display

Bekijk de volgende tutorials, afhankelijk van uw Landroid-model:

• Landroid M, L (LCD-display + draaiknop ): WR147, WR147E.1, WR148E, WR149E, WR165, WR165E, WR167E
    Dit kun je doen door de deze stappen te volgen:
    1. Zet Landroid aan.
    2. Draai met de klok mee aan de knop om het tandwielpictogram te selecteren, druk vervolgens op de knop om te bevestigen.
    3. Ga naar de optie ‘Regenvertraging starten’ door met de klok mee aan de knop te draaien en druk dan op de knop.
    4. Je ziet nu de standaard regenvertraging van 3 uur. Druk op de knop om deze timing te bewerken.
    5. Draai met de klok mee of tegen de klok in aan de knop om de regenvertraging te verhogen of te verlagen.
    6. Om de regenvertraging volledig te verwijderen, selecteer 00 uur en 00 minuten.
    7. Druk vervolgens op de terugknop om te verlaten.

• Landroid M, L (LCD-display): WR140, WR140E, WR142E, WR143E, WR150, WR150E, WR153E, WR155, WR155E
    Volg hiervoor deze stappen:
    1. Schakel de Landroid in en voer de pincode in
    2. Druk op de toets → (D) en druk op OK om het tandwielsymbool te selecteren in het menu „Algemene instellingen”
    3. Ga vanuit het menu „Algemene instellingen” naar de optie „Regen startvertraging” door op de toets ↓(B) te drukken, en druk dan op OK
    4. U zult nu de standaard regenvertraging zien van 180 min. Druk op OK om deze tijdsinstelling te bewerken
    5. U kunt de pijlen ←(C) en →(D) gebruiken om de tekens te selecteren en de pijlen ↑(A) en ↓(B) om de regenvertraging langer of korter te maken
    6. Stel 000 min in om de regenvertraging helemaal op te heffen.
    7. Druk daarna op de terug-knop om af te sluiten

Landroid M, L 2016/2018: WG757E, WG796E.1, WG797E.1, WG798E, WR111MI, WR112MI, WG799E, WR113MI, WG754E, WG755E, WG756E, WG790E.1, WG791E.1, WG792E.1, WG793E.1, WG758E

Volg de eenvoudige onderstaande stappen:

1. kies in het menu van de algemene instellingen de optie „Regen startvertraging” met de pijltoetsen, en druk daarna op OK om te bevestigen

set up rain delay M,L 16_18-1

2. druk opnieuw op OK en als de cijfers knipperen, voer het aantal minuten van 0-180 in met de cijfertoetsen op het toetsenblok.

set up rain delay M,L 16_18-2

Als de vertragingstijd is ingesteld op „0”, blijft de Landroid ook maaien als het regent

• Landroid S 2017/2018: WR101SI, WR102SI, WR104SI, WR105SI, WR106SI, WR110MI, WR100SI, WR101SI.1, WR102SI.1, WR103SI, WR104SI.1, WR105SI.1, WR106SI.1, WR110MI.1, WR115MI, WR090S, WR091S, WR092S, WR093S, WR094S, WR095S, WR096S.
    De instelling is alleen beschikbaar via de app, volgens bovenstaande instructies
  • Landroid S Basic: WR090S, WR091S, WR092S, WR093S, WR094S, WR095S, WR096S. Op deze modellen kunt u de instelling van de regenvertraging niet veranderen
  • Landroid S, M, L (LED-display): WR130E, WR139E, WR141E, WR147E, WR184E
    De instelling is alleen beschikbaar via de app, volgens bovenstaande instructies

Regensensor en ACS

Wanneer de regensensor regen detecteert, wordt de ACS-module – als u deze heeft geïnstalleerd - automatisch uitgeschakeld om te voorkomen dat ACS zware regen als een obstakel ziet.