Off Limits-optie

Instelling van een zone waar niet gemaaid wordt

Met de optie Off Limits kunt u een zone in uw gazon vastleggen die niet gemaaid wordt, zonder grensdraad te gebruiken. Het creëren van een eiland midden in het gazon, ver weg van de randen, kan vaak gecompliceerd zijn en er is gewoonlijk veel draad voor nodig. Met de optie Off Limits hoeft u alleen maar een magnetische strip te plaatsen rondom het voorwerp waar u niet wilt laten maaien.

Dit is vooral nuttig als u seizoensgebonden spullen heeft, zoals een zwembad of trampoline, of als u een deel van het gazon net heeft ingezaaid en dit wilt laten groeien voordat de Landroid het mag maaien. Off Limits is ook nuttig als u besluit om de indeling van uw tuin soms te veranderen nadat de grensdraad is gebruikt - bijvoorbeeld om een bloemperk toe te voegen - zodat u niet de hele omtrek opnieuw hoeft te leggen.

Hoe werkt het

Off Limits bestaat uit twee componenten: een doos met sensor die op uw Landroid moet worden aangebracht en een magnetische strip om verboden gebieden af te schermen. De strip hoeft niet aan de omtrekdraad te worden gekoppeld, noch heeft hij stroom nodig. De sensor neemt het magnetische veld waar dat door de band wordt uitgezonden en blijft uit de buurt.

Wij wijzen erop dat de functie Cut To Edge niet werkt rondom de Off Limits-strip.

Zie hoe het werkt:

Installatie

De installatie is gemakkelijk. Volg de twee onderstaande stappen:

1. Steek de kabels van de Off Limits-module in de aansluiting en plaats de module op de robot. Bekijk de volgende video-instructies voor verdere uitleg.

2. Baken gebieden waar u niet wilt maaien af met de magnetische strip, zet deze vast met haringen en sluit het circuit met de connector. Let erop dat beide uiteinden van de magnetische strip minstens 2 cm ver in de connector moeten zitten.

De magnetische strip moet als volgt worden gelegd:

• • op de vlakke kant

• • in een cirkel- of ellipsvorm (geen rechte lijnen of hoeken van welk soort dan ook)

• • in een gesloten circuit

• • op minstens 2 meter afstand tot de grensdraad of een ander Off Limits-gebied

U kunt zoveel magnetische strips met elkaar verbinden als u maar wilt: er is geen limiet voor de grootte.

Denk er ten slotte aan dat de grensdraad niet mag worden gekruist met magnetische strips!

Let op! Leg de magnetische strip niet in gebieden waar Landroid kan wegglijden (bv. hellende gebieden).

LET OP! Landroid L 1000 (WR147E- en WR147E.1-modellen) is alleen compatibel met een specifieke Off Limits- module: het WA0892-model. Dit model is alleen compatibel met Landroid L 1000.