Cut-to-Edge og kantklipping

Kantklipping med Landroid

Robotgressklippere har ofte problemer med kantklipping. Landroid har løst dette på to forskjellige måter avhengig av modelltype.

Cut-to-Edge-funksjonen

På Landroid WR140, WR140E, WR142E, WR143E, WR147E, WR150, WR150E, WR153E, WR155E, modellene er Cut-to-Edge-funksjonen implementert. Den består av et design med en knivskive som står litt til side for midtlinjen, slik at den klipper så nær begrensningskabelen og andre hindringer som mulig.

På denne måten begrenser du hvor mye og ofte du må kantklippe manuelt.

I tillegg har Landroid-klipperen et beskyttende deksel under som forhindrer at fremmedlegemer kommer borti knivene, og som reduserer risikoen for skader.

Kantklipping utføres på samme måte på eldre klippere, men med standard knivskive (midtstilt). Dette reduserer også behovet for manuell klipping av kantene.

Slik fungerer det

Landroid-klipperen er forhåndsprogrammert til å klippe gresset rundt kantene av plenen din to ganger i uken. Mandag og fredag, eller tirsdag og fredag avhengig av klippetid.

Kantklippingen utføres før den programmerte klippetiden, og dersom Landroid-klipperen bruker for mye batteristrøm under kantklippingen, går den tilbake til ladeplaten. Så snart den er ladet, fortsetter Landroid-klipperen klippingen i henhold til innstilt program.

Vær oppmerksom på at Cut-to-Edge-funksjonen ikke klipper helt inntil kanten på blomsterbed eller andre avgrensede områder. Du finner mer informasjon under "Hvordan installere et avgrenset område".

Du kan justere innstillingen for Cut-To-Edge ved å følge veiledningen under, avhengig av hvilken Landroid-modell du har.

• Landroid M, L LCD-skjerm uten knapp
    WR140, WR140E, WR142E, WR143E, WR150, WR150E, WR153E, WR155, WR155E
    Dersom du vil endre denne forhåndsinnstillingen, kan du gjøre det via smarttelefonen din, eller på kontrollpanelet i menyene for "Arbeidstid - Tilpass arbeidstid".
    Hvis du bruker kontrollpanelet, følger du veiledningen under:
    1. Trykk på D-tasten for å åpne menyen, gå til klokkeikonet ved hjelp av D-tasten og trykk på OK for å bekrefte valget.
    2. Velg "Tilpass arbeidstid" ved hjelp av pil opp ↑ og pil ned ↓ og trykk på OK for å bekrefte valget.
    3. Velg ønsket dag ved å trykke på OK og gå til "Grenseklipp" ved hjelp av D-tasten.
    4. Velg YES (JA) eller NO (NEI) ved å veksle mellom alternativene med C-tasten. Trykk på OK for å bekrefte valget.
    Du kan også endre standardinnstillingene gjennom appen:
    1. Åpne appmenyen.
    2. Gå til "Tidsplan" og deretter til "Manuell tidsplan".
    3. Velg ønsket dag og aktiver (eller deaktiver) "Kantrutine".
  • Landroid M, L LCD-skjerm med knapp
    WR147, WR147E.1, WR148E, WR149E, WR165, WR165E, WR167E
    Hvis du vil endre denne forhåndsinnstillingen, kan du endre den via smarttelefonen eller ved å bruke kontrollpanelet i menyene "Arbeidstid - Tilpass arbeidstid".
    For å stille inn via kontrollpanelet bør du handle som nedenfor:
    1. Gå inn i menyen ved å dreie på knappen, velg "klokkeikonet" og trykk på knappen for å bekrefte.
    2. Velg "Tilpass arbeidstid" ved å dreie på knappen, og trykk deretter på den for å bekrefte.
    3. Velg dagen ved å dreie på knappen og bekreft ved å trykke på den.
    4. Gå til "Grenseklipp" ved å dreie på knappen, velg JA eller NEI ved å dreie på knappen, og trykk deretter på knappen for å bekrefte.
    Du kan også endre standardinnstillingene gjennom appen:
    1. Gå inn i appmenyen
    2. Gå til "Tidsplan", og deretter til "Manuell tidsplan"
    3. Velg dagen og aktiver (eller deaktiver) "Grenseklipp"
  • Landroid S, M, L LED-skjerm
    WR130E, WR139E, WR141E, WR147E, WR184E
    Du kan kun endre standardinnstillingene gjennom appen:
    1. Åpne appmenyen.
    2. Gå til "Tidsplan" og deretter til "Manuell tidsplan".
    3. Velg ønsket dag og aktiver (eller deaktiver) "Kantrutine".
  • Landroid M, L 2016-2018
    WG754E, WG755E, WG756E, WG757E, WG758E, WG790E.1, WG791E.1, WG792E.1, WG793E.1, WG796E.1, WG797E.1, WG798E, WG799E, WR111MI, WR112MI, WR113MI
    Dersom du vil endre denne forhåndsinnstillingen, kan du gjøre det via smarttelefonen din, eller på kontrollpanelet i menyene for "Arbeidstid - Tilpass arbeidstid".
    For å endre innstillingen på kontrollpanelet må du først oppgradere fastvareversjonen til 5.20 eller senere.
    TIPS: Husk at alle fastvareversjonene fra 5.xx og fremover kun virker med Worx Landroid-appen, og ikke med eldre versjoner av Worx-appen.
    Følg trinnene beskrevet nedenfor:
    1. Trykk på OK-tasten for å åpne menyen, gå til klokkeikonet ved hjelp av pil ned ↓ og trykk på OK for å bekrefte valget.
    2. Velg "Aktiver Grenseklipp" ved hjelp av pil ned ↓ og trykk på OK for å bekrefte valget.
    3. Velg ønsket dag ved hjelp av pil opp ↑ og pil ned ↓ og trykk på OK for å bekrefte valget.
    4. Trykk på OK for å aktivere YES/NO-alternativet, og velg ønsket alternativ, YES eller NO, ved hjelp av piltastene. Trykk deretter på OK for å bekrefte.
    5. Trykk på tilbaketasten for å gå tilbake til listen over dager.

Du kan også endre standardinnstillingene gjennom appen dersom modellen din støtter Wi-Fi:
    1. Åpne appmenyen.
    2. Gå til "Schedule" og deretter til "Manuell tidsplan".
    3. Velg ønsket dag og aktiver (eller deaktiver) "Kantrutine".
  • Landroid S 2017/2018
    WR101SI, WR102SI, WR104SI, WR105SI, WR106SI, WR110MI, WR100SI, WR101SI.1, WR102SI.1, WR103SI, WR104SI.1, WR105SI.1, WR106SI.1, WR110MI.1, WR115MI
    Dersom du vil endre denne forhåndsinnstillingen, kan du gjøre det via appen på smarttelefonen din:
    1. Åpne appmenyen.
    2. Gå til "Tidsplan" og deretter til "Manuell tidsplan"».
    3. Velg ønsket dag og aktiver (eller deaktiver) "Kantrutine".
  • Landroid S basic
    WR090S, WR091S, WR092S, WR093S, WR094S, WR095S og WR096S
    tillater ikke justering av innstillingen for kantklipping.
  • Landroid M, L 2015
    WG790E, WG791E, WG792E, WG793E, WG794E, WG795E, WG795E.1, WG796E og WG797E
    tillater ikke justering av innstillingen for kantklipping.