Reparasjon av begrensningskabel

Denne veiledningen beskriver hvordan du reparerer en ødelagt begrensningskabel.

Det er flere måter å reparere en ødelagt begrensningskabel på. Vi anbefaler én av de to måtene beskrevet under, avhengig av ferdighetene dine.

NB: Vi anbefaler ikke at du bare spleiser begrensningskabelen med isolasjonstape eller med en rekkeklemme. Kretsen i begrensningskabelen kan bli brutt etter en tid, som en følge av at kabelen blir utsatt for oksidasjon på grunn av fuktigheten i bakken.

Slik reparerer du begrensningskabelen (for nybegynnere)

Brudd kan forekomme på to måter: kabelen er avkuttet eller kabelen er skadet. Hvis den er skadet, må du kutte av og fjerne den skadede delen.

Vis videoen eller les fremgangsmåten under for mer informasjon om hvordan du går frem.

Du trenger:

A. de to vanntette koblingsklemmene som følger med i Landroid-emballasjen

B. en kort lengde ny/til overs begrensningskabel

Gå frem som beskrevet under, men husk at ingen av kabelendene skal avmantles.

1. Sett den ene enden av den ødelagte begrensningskabelen inn i ett av hullene i koblingsklemmen.

Connectors_01

2. Bruk en kort lengde av den nye begrensningskabelen og koble den til ett av de to gjenstående hullene i koblingsklemmen.

Connectors_02

3. Knip koblingsklemmen godt sammen med en knipetang.

Connectors_04

4. Sett den andre enden av den nye begrensningskabelen og den andre enden av den ødelagte kabelen inn i den andre koblingsklemmen. Knip koblingsklemmen godt sammen med en knipetang.

Connectors_03_bis

5. Legg begrensningskabelen på plass igjen og fest den til bakken med en kabelplugg.

Dersom du har loddeferdigheter, kan du også velge å lodde kabelendene sammen. I så fall må du sørge for å dekke loddeområdet med selvvulkaniserende teip og deretter dekke alt med isolasjonsteip.