ACS-tillval

Tillvalet ACS Anti-Collision system (antikollisionssystem) ger din Landroid förmågan att undvika hinder

ACS-tillvalet gör att Landroid kan detektera hinder såsom träd och styra undan för att undvika dem. Det ger ”ögon” till din Landroid.

Här finns en trevlig video som visar hur det fungerar:

Hur det fungerar

Landroid använder samma typ av ultraljudssensorer som finns i fordon för att upptäcka hinder och undvika dem. ACS detekterar hinder som är högre än 20 cm och tjockare än 20 mm.

Tänk på att ACS inaktiveras när:

- Landroid återvänder till laddningsbasen på begränsningskabeln

- Landroid möter begränsningskabeln och studsar tillbaka (i detta fall inaktiveras ACS i 5 sekunder)

- det regnar (eftersom stora droppar kan betraktas som hinder)

- det finns mycket dagg på morgonen

- roboten lyfts upp

- sensorerna är smutsiga (vänligen kom ihåg att rengöra dem regelbundet).

Du bör även vara medveten om att ACS inte är kompatibelt med ultraljudsanordningar såsom djurskrämmor - de avger ultraljud som interfererar med sensorerna.

Hur ställa in det?

Installationen av ACS-modulen är enkel. Landroid känner automatiskt igen den nya modulen och agerar på motsvarande sätt - inga manuella inställningar krävs. När ACS-modulen har installerats korrekt visas den på både appens startsida och på Landroids display.

Här är en videoguide hur du ska installera den på din Landroid:

Landroid S

Landroid M

Landroid L