Cut-to-Edge och hantering av kanter

Landroid klipper kanterna

Hantering av kanter har alltid varit ett problem med robotgräsklippare. Landroid har löst detta på två lite olika sätt beroende på modellerna.

Cut-to-Edge-funktion

På Landroid-modellerna WR140, WR140E, WR142E, WR143E, WR147E, WR150, WR150E, WR153E, WR155, WR155E har Kantklippning-funktionen implementerats. Den består i en utformning där knivdisken är excentriskt placerad för att erbjuda ett rent klipp på ett minimalt avstånd från begränsningskabeln eller väggen.

Detta hjälper till med att minska mängden och frekvensen av manuell trimning utmed gränsen.

Dessutom är Landroid utformad med ett skyddshölje undertill som förebygger att föremål rör vid de roterande knivarna och olyckor.

Även på tidigare modeller hanteras kantklippningen enligt beskrivningen nedan men med standardknivdisk (centrerad) vilket ändå erbjuder ett mindre behov av manuell trimning av kanterna.

Hur det fungerar

Landroid är förprogrammerad för att klippa gräset längs med gräsmattans omkrets två gånger i veckan. Måndag och fredag eller tisdag och fredag beroende på klippningstiden.

Hanteringen av kanterna sker före den programmerade klippcykeln. Under denna klippcykel laddas Landroid ut mycket och den kommer att återvända till laddningsbasen. När uppladdningen är klar kommer Landroid att fungera enligt den inställda klippcykeln.

Tänk på att om du har öar på gräsmattan kommer Kantklippning-funktionen inte att klippa öarnas kanter. Vänligen se Hur ställa in en ö för mer information.

Du kan ställa in Kantklippning-funktionen på olika sätt beroende på din Landroid-modell enligt instruktionerna nedan.

Landroid M, L LCD-skärm utan ratt
WR140, WR140E, WR142E, WR143E, WR150, WR150E, WR153E, WR155, WR155E
Om du vill ändra förinställningen kan du ändra den med din smarttelefon eller genom att använda kontrollpanelen i menyerna ”Arbetstid - Anpassa arbetstid”.
För att ställa in med kontrollpanelen ska du göra följande:
1. Öppna menyn med knappen D, gå till klockikonen med knappen D och tryck på OK för att bekräfta.
2. Använd ↑ upp- och ↓ nedpilarna för att välja ”Anpassa arbetstid” och tryck på OK för att bekräfta.
3. Välj dag genom att trycka på OK och gå till ”Kantklippning” genom att trycka på knappen D.
4. Välj YES eller NO genom att trycka på OK. Använd knappen C för att växla mellan YES och NO beroende på dina behov. Kom ihåg att du måste bekräfta dina val med knappen OK.
Du kan även ändra standardinställningarna med appen:
1. Öppna appens meny.
2. Gå till ”Schema” och sedan till ”Manuellt Schema”.
3. Välj dag och aktivera (eller inaktivera) ”Kantrutin”.

Landroid M, L LCD-skärm med ratt
WR147, WR147E. 1, WR148E, WR149E, WR165, WR165E, WR167E
Om du vill ändra denna förinställning kan du ändra den via din smartphone eller genom att använda kontrollpanelen i menyerna "Körtid-Anpassa körtid".
För att ställa in via kontrollpanelen bör du agera enligt nedan:
1. Gå in i menyn genom att vrida på ratten, välj "klockikonen" och tryck på ratten för att bekräfta.
2. Välj "Anpassa arbetstid"genom att vrida på ratten och tryck sedan på den för att bekräfta.
3. Välj dag genom att vrida på ratten och bekräfta genom att trycka på den.
4. Flytta till "Kantklippning" genom att rotera ratten, välj JA eller NEJ genom att vrida på ratten och tryck sedan på ratten för att bekräfta.
Du kan också ändra standardinställningarna via appen:
1. Gå in i app-menyn
2. Gå till "Schema" och sedan till "Manuellt schema"
3. Välj dag och aktivera (eller inaktivera) "kantklippning"

Landroid S, M, L LED-display
WR130E, WR139E, WR141E, WR147E och WR184E
Du kan endast ändra standardinställningarna med appen:
1. Öppna appens meny.
2. Gå till ”Schema” och sedan till ”Manuellt Schema”.
3. Välj dag och aktivera (eller inaktivera) ”Kantrutin”.

Landroid M, L 2016-2018
WG754E, WG755E, WG756E, WG757E, WG758E, WG790E.1, WG791E.1, WG792E.1, WG793E.1, WG796E.1, WG797E.1, WG798E, WG799E, WR111MI, WR112MI och WR113MI
Om du vill ändra förinställningen kan du ändra den med din smarttelefon eller genom att använda kontrollpanelen i menyerna ”Arbetstid - Anpassa arbetstid”.
För att ställa in med kontrollpanelen måste du först uppdatera programvaruversionen till 5.20 eller senare.
TIPS: Kom ihåg att alla programvaruversioner 5.xx endast fungerar med Worx Landroid-appen och inte med Worx Legacy-appen.
Gör sedan följande:
1. Öppna menyn med knappen OK, gå till klockikonen med ↓ nedpilen och tryck på OK för att bekräfta.
2. Använd ↓ nedpilen för att välja ”Aktivera Kantklippning” och tryck på OK för att bekräfta.
3. Välj dag genom att trycka på ↑ upp- och ↓ nedpilarna. Tryck sedan på OK för att bekräfta.
4. Tryck på OK för att aktivera YES eller NO. Använd pilknapparna för att växla mellan YES och NO beroende på dina behov. Tryck sedan på OK för att bekräfta.
5. Tryck på ”tillbakapilen” för att gå tillbaka till daglistan.

Du kan även ändra standardinställningarna med appen om du har en Wi-Fi-modell:
1. Öppna appens meny.
2. Gå till ”Schema” och sedan till ”Manuellt Schema”.
3. Välj dag och aktivera (eller inaktivera) ”Kantrutin”.

Landroid S 2017/2018
WR101SI, WR102SI, WR104SI, WR105SI, WR106SI, WR110MI, WR100SI, WR101SI.1, WR102SI.1, WR103SI, WR104SI.1, WR105SI.1, WR106SI.1, WR110MI.1 och WR115MI
Om du vill ändra denna förinställning kan du göra det med din smarttelefon eller via appen:
1. Öppna appens meny.
2. Gå till ”Schema” och sedan till ”Manuellt Schema”.
3. Välj dag och aktivera (eller inaktivera) ”Kantrutin”.

Landroid S basic
WR090S, WR091S, WR092S, WR093S, WR094S, WR095S och WR096S
Det går inte att ändra inställningen för kantklippning.

Landroid M, L 2015
WG790E, WG791E, WG792E, WG793E, WG794E, WG795E, WG795E.1, WG796E och WG797E
Det går inte att ändra inställningen för kantklippning.