”Fel på bladmotor”-fel

Guide för att lösa felmeddelandet ”Fel på bladmotor”

Först av allt ska felet ”Fel på bladmotor” återställas.

- Genom att trycka på knappen ”0” om du har en av följande Landroid-modeller: WG757E, WG796E.1, WG797E.1, WG798E, WR111MI, WR112MI, WG799E, WR113MI, WG754E, WG755E, WG756E, WG790E.1, WG791E.1, WG792E.1, WG793E.1 och WG758E.

- Genom att trycka på knappen ”Start” för alla övriga Landroid-modeller.

Efter detta ska du slå från roboten, ta bort batteriet och försiktigt vända Landroid upp och ned. Var försiktig med att inte röra vid knivarna med händerna. Ta på dig handskar för att skydda händerna.

Använd en mjuk borste för att ta bort skräp och gräsklipp från knivskivan. Säkerställ att knivskivan kan rotera fritt och att inget förhindrar dess rörelse.

Se videon.

Om problemet kvarstår kan du försöka med att öka klipphöjden genom att vrida på vredet högst upp på Landroid.

Detta kan vara till hjälp om gräset på din gräsmatta är mycket tjockt eller högt. Detta kan hända om det är den första klippcykeln efter en lång tid eller om roboten har varit inaktiv under några dagar p.g.a. dåligt väder och gräset har vuxit mycket.

Om du inte kan lösa problemet enligt ovan ska du följa denna länk https://account.worxlandroid.com/, gå till din profil och göra en felanmälan med hjälp av formuläret.