Find My Landroid-tillval

Find My Landroid-tillvalet spårar din Landroid i händelse av att den blir stulen och låter den fungera om det inte finns Wi-Fi-täckning i trädgården.

Är din egendom inte inhägnad? Är du rädd för att någon kan stjäla din Landroid? Oroa dig inte. Find My Landroid gör att du kan fjärrlåsa din robotgräsklippare och spåra dess position.

Find my Landroid använder GPS och en mobil nätverksanslutning för en oavbruten Internetanslutning. På detta sätt behöver du varken Wi-Fi-nätverk eller RadioLink för att styra din robotgräsklippare med appen.

VARNING! Vänligen observera att Find My Landroid-tillvalet ansluts till samma uttag som RadioLink-tillvalet så det går inte att installera båda tillvalen på en enda enhet. Om du har dålig Wi-Fi-täckning på gräsmattan kan RadioLink-tillvalet passa dina behov. Om du är orolig för att någon kan stjäla din robot bör du välja Find My Landroid-tillvalet.

Hur fungerar det?

Om din Landroid flyttas utanför det geo-inhägnade området meddelas du omedelbart på din smarttelefon via Landroid-appen. Du kan låsa roboten och spåra den.

Du kan ställa in det geo-inhägnade området med appen.

Find my Landroid har ett reservbatteri. Om huvudbatteriet tas bort, förblir tillvalet anslutet under en vecka.

Om huvudbatteriet tas bort, försätts Find My Landroid i djupt viloläge för att spara på batteriet. Det vaknar upp under två minuter var 10:e minut och försöker att ansluta till GPS och kommunicera sin position. Om det inte kan ansluta till GPS, skickar det ett meddelande utan att ange positionen. Efter ett tag, för att förlänga batteriets livslängd, minskar Find My Landroid antalet meddelanden. Det skickar ett meddelande var 30:e minut och därefter ett meddelande varje timme

Om du avsiktligt tar bort batteriet från din Landroid och förvarar din robotgräsklippare innanför det geo-inhägnade området (t.ex. i garaget), fungerar Find My Landroid under en dag. Efter detta går det till förvaringsläge och slutar att skicka meddelanden.

Förbetalt SIM-kort

Find My Landroid tillhandahåller dataanslutning med sitt SIM-kort (multi-IMSI) som fungerar med en mängd olika telefonoperatörer. Det inkluderade SIM-kortet är förbetalt för tre år framåt. Efter detta kan det förnyas mot en låg årlig kostnad.

Installation

Före installationen av Find My Landroid ska du säkerställa att programvaran hos din Landroid är aktuell. Hur hålla Landroid uppdaterad

För att installera Find My Landroid-tillvalet ska du endast ansluta det till dess uttag på din Landroid. Beroende på din modell ska du titta på följande video med instruktioner för ytterligare vägledning.

Landroid S

Landroid M

Landroid L

OBS! Säkra modulen med den medföljande anti-manipuleringsskruven endast efter det att appen har bekräftat att den fungerar korrekt. Du bör vara medveten om att när modulen har säkrats går det inte att ta bort skruven.

Öppna appen och gå till ”My Landroid” och klicka sedan på add. Skanna QR-koden på robotgräsklipparen och välj sedan aktivering av Find My Landroid. Skanna nu QR-koden på Find My Landroid och fortsätt sedan.

När Find My Landroid-modulen har installerats korrekt visas den på både appens startsida och på Landroids display.