Hur hantera det löpande underhållet av Landroid?

Med minimalt underhåll kommer din Landroid att fungera smidigt säsong efter säsong.

Din Landroid arbetar hårt och behöver rengöras och kontrolleras då och då. Detta avsnitt i bruksanvisningen hjälper dig att hålla Landroid i gott skick så att den kan fungera i flera år utan problem. Så här ska du sköta om din Landroid:

ALLTID VASS

Landroid klipper inte gräset som andra gräsklippare. Knivarna är rakbladsvassa på båda eggarna och roterar i båda riktningarna för maximal klippförmåga.
• Knivdisken roterar slumpmässigt medurs och moturs för att använda båda skäreggarna vilket gör att knivarna inte behöver bytas ut ofta.
• Varje kniv håller upp till två månader när robotgräsklipparen är programmerad för klippning varje dag.
• Kontrollera alltid knivarna och byt ut dem om de är kantstötta eller skadade.
• När knivarna är slöa och utslitna ska de bytas ut mot reservdelsknivarna som levereras med din Landroid.
Reservdelsknivar är även tillgängliga hos din närmaste Landroid-återförsäljare.
VARNING! Slå från din Landroid och ta bort batteriet innan knivarna rengörs, justeras eller byts ut. Ta alltid på dig skyddshandskar.

Utbyte av knivar

Vänligen se videon eller följ stegen nedan.

1. Ta bort batteriet.

2. Vänd Landroid försiktigt upp och ned.

3. Skruva loss skruvarna på knivarna med en skruvmejsel.

4. Skruva fast de nya knivarna ordentligt.

5. Sätt tillbaka batteriet.

Säkerställ att du byter ut ALLA knivarna när du monterar de nya knivarna.
Använd alltid en ny skruv när du monterar knivarna. Detta är viktigt för att säkerställa att kniven sitter fast och balanseringen av knivdisken. Om nya skruvar inte används kan det leda till allvarliga olyckor.
OBS! När en kniv har skruvats fast på knivskivan ska du säkerställa att kniven kan rotera fritt.

ALLTID REN

Din Landroid ska rengöras regelbundet. Detta hjälper till att hålla den i gott skick. Ta i synnerhet bort smuts, skräp och gräsansamlingar efter den dagliga klippningen. Slå från din Landroid innan du rengör den. För extra säkerhet ska du ta bort batteriet.

VARNING! ANVÄND INTE en vattenslang eller en högtryckstvätt. Häll inte heller vatten på din Landroid på något annat sätt. Trycksatt vatten kan tränga in i packningarna och skada elektroniska och mekaniska delar.

Rengöring av undersida
• Vänd din Landroid upp och ned.
• Ta bort skräp och gräsklipp med en borste.
• Var försiktig så att du inte vidrör knivarna med händerna. Ta på dig handskar för att skydda händerna.
• Rengör knivskivan, chassit och framhjulet(en) noggrant med en mjuk borste eller en fuktig trasa.
• Vrid på knivskivan för att säkerställa att den roterar fritt. Ta bort eventuella hinder. Ta bort eventuellt skräp som har fastnat så att det inte orsakar sprickor på knivskivan. Även den minsta spricka påverkar klipprestandan.
• Kontrollera att knivarna kan rotera fritt runt fästskruvarna. Ta bort eventuella hinder.

Rengöring av drivhjul
• Ta bort lera från hjulen med en borste för att säkerställa ett gott grepp hos slitbanan.

Rengöring av laddningskontakter
• Rengör kontaktstiften på laddningsbasen och laddningsremsorna på din Landroid med en trasa.
• Ta regelbundet bort ansamlat gräsklipp eller skräp runt kontaktstiften och laddningsremsorna för att säkerställa att din Landroid laddas upp ordentligt varje gång.

Du kanske är intresserad av: