Hur placera laddningsbasen korrekt?

Placeringen av laddningsbasen är grundläggande för en korrekt funktion hos din Landroid. Nedan följer all information angående detta.

Planera för laddningsstation

Laddningsstationen är dit din Landroid återvänder för att ladda sitt batteri. Laddningsstationen är även parkeringsplatsen där robotgräsklipparen uppehåller sig mellan två klippcykler.

Allmänna krav

De allmänna kraven som du ska ta hänsyn till när du planerar var laddningsbasen ska placeras är följande:

• Det ska finnas ett eluttag (växelspänning) inom 10 m. Säkerställ att adaptern och eluttaget alltid är torra.

• Platsen ska ligga i skugga.

• Ingångssträckan ska vara rak. Beroende på modell kan det vara nödvändigt med en rak utgångssträcka.

• Inga bevattningsspridare ska finnas i närheten.

• Marken ska vara plan. Om laddningsbasen placeras korrekt kommer robotgräsklipparens kontaktstift befinna sig i mitten av laddningsbasens stift när din Landroid kör upp på den. Detta säkerställer den bästa kontakten.

Du kan placera laddningsstationen på gräsmattan eller på en hård yta såsom en trädgårdsgång förutsatt att gräsmattan och den hårda ytan är på samma nivå (inga trappsteg).

Beroende på vilken Landroid-modell du har ska du vänligen se följande guider för att kontrollera ytterligare eventuella avvikande krav.

Landroid S, M, L LED-display, LCD-display och LCD-display + knapp: WR130E, WR139E, WR140, WR140E, WR141E, WR142E, WR143E, WR147, WR147E, WR147E.1, WR148E, WR149E, WR150, WR150E, WR153E, WR155, WR155E, WR165, WR165E, WR167E, WR184E

Särskilda krav:

• 80 cm lång raksträcka framför laddningsbasen

• På utgångssidan krävs det en raksträcka på åtminstone 30 cm före en sväng till vänster (fig. 1).
    Det krävs ingen raksträcka om svängen är till höger (fig. 2).

charging base of Landroid S, M, L 19-1

05 charging base of Landroid S, M, L 19-2

Fastsättning av laddningsstationen på den valda platsen

• Fäst basen vid marken med de medföljande skruvarna med hjälp av den medföljande sexkantnyckeln.

Secure the base 19

• Om du placerar basen på en hård yta ska du fästa den med pluggar och skruvar (medföljer inte).

Om du vill fortsätta med installationen, vänligen se följande guide Hur lägga ut begränsningskabel.

Landroid M, L 2016/2018: WG754E, WG755E, WG756E, WG757E, WG758E, WG790E.1, WG791E.1, WG792E.1, WG793E.1, WG796E.1, WG797E.1, WG798E, WG799E, WR111MI, WR112MI, WR113MI

Särskilda krav:

• Laddningsbasen ska placeras så att pilen med texten ”IN” pekar mot gräsmattan.Old-M_Base_IN-1

• Lämna 80 cm fritt utrymme på ingångssidan.

Base_installation_M

Fastsättning av laddningsstationen på den valda platsen

• Fäst basen vid marken med de medföljande skruvarna med hjälp av den medföljande sexkantnyckeln.

Base-fixing_old_M-1

• Om du placerar basen på en hård yta ska du fästa den med pluggar och skruvar (medföljer inte).

Om du vill fortsätta med installationen, vänligen se följande guide Hur lägga ut begränsningskabel.

Landroid S 2017/2018: WR090S, WR091S, WR092S, WR093S, WR094S, WR095S, WR096S, WR100SI, WR101SI, WR101SI.1, WR102SI, WR102SI.1, WR103SI, WR104SI, WR104SI.1, WR105SI, WR105SI.1, WR106SI, WR106SI.1, WR110MI, WR110MI.1, WR115MI

Särskilda krav:

• Lämna 80 cm fritt utrymme på ingångssidan.

• Lämna 30 cm fritt utrymme på utgångssidan.

charging base of Landroid S, M, L 19-1

Fastsättning av laddningsstationen på den valda platsen

• Fäst basen vid marken med de medföljande skruvarna med hjälp av den medföljande sexkantnyckeln.

Secure the base 19

• Om du placerar basen på en hård yta ska du fästa den med pluggar och skruvar (medföljer inte).

Om du vill fortsätta med installationen, vänligen se följande guide Hur lägga ut begränsningskabel.