Hur ställa in flera zoner på Landroid-modeller S, M, L 2019/2023

Denna guide hjälper till med att ställa in flera zoner för följande Landroid-modeller S, M, L 2019/2020/2021: WR140, WR140E, WR141E, WR142E, WR143E, WR147, WR147E.1, WR148E, WR149E, WR150, WR150E, WR153E, WR155, WR155E, WR165, WR165E, WR167E

Ställa in flera zoner med appen

Följ appens guide och välj Multi-zone i menyn. Om ditt Wi-Fi-nätverk inte täcker hela gräsmattan kanske måtten inte är helt exakta eftersom Landroid beräknar avstånden enligt de varv som hjulen utför. I detta fall ska du lämna toleransmarginal vid fastställandet av zonernas startpunkter.

Ställa in olika zoner via LCD-display utan  knopp

(Ej tillgängligt för LED-displaymodeller WR130E, WR139E, WR141E, WR147E och WR184E)

Landroid är utformad för att klippa komplexa gräsmattor jämnt. Ibland kan du behöva justera arbetstiden för varje zon. För att ställa in denna funktion måste du först fastställa de olika zonerna för din trädgård (upp till högst fyra). Sedan kan du justera arbetstiden för var och en.

Följ dessa steg för att fastställa varje zon:
• Landroid ska vara placerad på laddningsbasen när du börjar.
• Slå till Landroid och mata in PIN-koden.
• Tryck på knappen → (D), välj klockikonen och tryck på OK för att bekräfta.
• Nu befinner du dig i menyn Working time.
• Skrolla ned till tillvalet ”Definiera zoner”. Tryck på OK.
• Du kan välja upp till fyra zoner.
• Välj önskat antal zoner och tryck på OK.
• Nu ber displayen dig att trycka på START för att ställa in zonen.
• Så snart du trycker på START börjar robotgräsklipparen röra sig längs med kabeln.
• Tryck på STOP när Landroid når den zon du vill markera som zon 1.
• Spara ditt val genom att välja YES.
• Tryck på START så att Landroid när nästa zon och tryck sedan på STOP när den når zon 2.
• Upprepa stegen ovan om du vill ställa in fler zoner.

Ställa in olika zoner via LCD-display med knopp

(Ej tillgängligt för LED-displaymodeller WR130E, WR139E, WR141E, WR147E och WR184E)

Landroid är konstruerad för att klippa komplexa gräsmattor jämnt. Ändå kan du ibland behöva ställa in olika zoner i din trädgård (upp till högst 4) och sedan kan du justera arbetstiden i varje zon.
För att definiera varje zon följ dessa steg:
• Börja med Landroid i sin laddningsbas
• Slå på Landroid och sätt in PIN-kod
• Välj klockikonen genom att vrida på ratten och tryck på ratten för att bekräfta
• Nu är du i menyn för körtider
• Scrolla ner till alternativet 'Definiera zoner'. Tryck på ratten för att bekräfta.
• Du kan välja upp till 4 zoner
• Välj antal zoner du vill ha och tryck på ratten för att bekräfta
• Nu uppmanas du att trycka på START för att ställa in zonen
• Så snart du trycker på START börjar gräsklipparen följa kabeln/ledningen
• Tryck på STOPP när Landroid når den zon du vill markera som Zon 1
• Spara ditt val genom att välja ja
• Tryck på START för att få Landroid att nå följande zon och tryck sedan på STOPP när den når zon 2.
• Upprepa stegen ovan om du behöver fler zoner som ska definieras