Våren nalkas med Worx Landroid

Hallå där! Följ dessa snabba steg för att kontrollera att din Landroid är redo för säsongen.

Kontrollera laddningsbasen

Under det kalla halvåret kan myror ha byggt bo i din Landroid-laddningsbas. Koppla ur basen, kontrollera och rengör den noggrant med en borste. Kontrollera dessutom att basen fortfarande ligger plant på marken för att garantera en god kontakt med laddningsstiften. Marken kan ha blivit ojämn på grund av regn eller snö under vinterhalvåret.

Kontrollera begränsningskabeln

Begränsningskabeln kan ha skadats eller gått sönder. Småkryp och trädgårdsspadar kan ha skadat kabeln. I sådant fall kan Landroid fungera felaktigt eller visa felmeddelanden såsom ”wire missing”. För att lösa detta problem finns instruktioner i den här artikeln: ”Kabel saknas fel”.

Kontrollera bladen

Om du inte redan har gjort det rekommenderar vi att du byter ut dina Landroid-blad för bästa möjliga klippprestanda. Se denna artikel: ”Hur hantera det löpande underhållet av Landroid”.

Kontrollera din Landroid

Landroid-batteriet kanske inte har laddats tillräckligt under vinterhalvåret. Det rekommenderas att sätta gräsklipparen på laddningsbasen några timmar före det första arbetspasset.

Uppdatera Landroids programvara

Landroid har vilat under vinterhalvåret, men inte vi. Se till att din robot använder den senaste programvaran genom att följa dessa instruktioner: Hur hålla Landroid uppdaterad.

Snygga upp på din gräsmatta

Innan du startar gräsklipparen ska skräp såsom nedfallna grenar, löv och annat tas bort från din gräsmatta så att din Landroid kan arbeta obehindrat. Var även uppmärksam på alla klippgränser då växter kan ha vuxit över begränsningskabeln.

När ska jag börja klippa

Inte för tidigt och inte för sent. Om du klipper för tidigt kan gräset skadas och dess rötter försvagas. Gräsexperter rekommenderar att du inte klipper gräset förrän det har nått en höjd på minst 5 cm. Om ditt gräs är långt, följ anvisningarna i nästa steg.

Hur klipper jag på bästa sätt

Det rekommenderas att ställa in klippskivan på högsta höjd i början och sedan sänka den gradvis efter att veckorna passerar tills gräset får önskad längd. Som tumregel ska du aldrig klippa mer än en tredjedel av gräsbladets höjd. Detta har flera fördelar: högre gräsblad bildar starkare rötter, ger mer skugga åt marken, håller kvar värmen, förhindra ogräs från att växa och de mindre klippresterna bryts ned snabbare.

Ny form på gräsmattan?

Om du har gjort några modifieringar på gräsmattans form, till exempel skapat en ny blomsterrabatt eller installerat en ny studsmatta, ska du komma ihåg att justera din begränsningskabel.

Här beskrivs hur du skapar öar: ”Hur ställa in en ö”.

Så här används funktionen för flera zoner: ”Hur ställa in flera zone”.

Vid problem med din Landroid kan du följa denna länk https://account.worxlandroid.com/, gå till din profil och göra en felanmälan med hjälp av formuläret.